Fourni par Blogger.

Η νέα σχολική χρονιά 2017-2018

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε λιγότερο από έναν μήνα! Νέα καρδιοχτύπια, νέα προγράμματα, διάβασμα, γράψιμο, υποχρεώσεις αλλά και νέες προσπάθειες για να πετύχουμε νέους στόχους!
Κι αυτή την χρονιά τα "Γαλλικά Ξανθοπούλου", στα Πεύκα Θεσσαλονίκης αλλά και οπουδήποτε μέσα στην Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερα μαθήματα και ολιγομελή τμήματα και απόλυτη εξειδίκευση στην Γαλλική γλώσσα θα περιμένει...
εσάς τους παλιούς μαθητές αλλά και θα υποδεχθεί τους νέους που θέλουν να μάθουν να μιλούν μια από τις πιο σημαντικές γλώσσες της Ευρώπης, την δεύτερη, επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την γλώσσα της χώρας όπου οι 'Ελληνες μπορούν να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια με διεθνές κύρος χωρίς να χρεώνονται τεράστια ποσά!
Θα ήθελα, τώρα, να σας παρουσιάσω τί θα υπάρχει την φετινή χρονιά (2017/2018) στα "Γαλλικά Ξανθοπούλου".
Ας ξεκινήσω, λοιπόν, από τα νέα, καινοτομικά προγράμματα που, σίγουρα, σας ενδιαφέρουν μια και αφορούν άμεσα την ευκολότερη εκμάθηση όχι μόνον της ξένης γλώσσας αλλά και όλων των μαθημάτων...

👉 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΤΕΣΤ "ARISTON Learning styles"
'Εχοντας πιστοποιηθεί (κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης) ως επίσημος σύμβουλος του Τεστ Μαθησιακού προφίλ και προσανατολισμού "Ariston" μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα αποτελέσματά του είναι ένας καταπληκτικός οδηγός για τον ίδιο τον μαθητή αλλά και τον ή τους εκπαιδευτικούς που του διδάσκουν έτσι ώστε ο μαθητής να μαθαίνει εύκολα, γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο που είναι ο δικός του αλλά και να ανιχνευτεί η πιθανότητα ύπαρξης Μαθησιακής Δυσκολίας για να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Το "Ariston Testμπορεί να γίνει από την ηλικία των 7 ετών και πάνω, από τους μαθητές της Γαλλικής γλώσσας αλλά και από οποιονδήποτε κλείσει ραντεβού χωρίς, απαραίτητα, να είναι μαθητής της γαλλικής γλώσσας ώστε να βρει και να κατανοήσει το Μαθησιακό του προφίλ αλλά και να επιλέξει σωστά τον επαγγελματικό του προσανατολισμό.

👉 ΜΑΘΗΜΑΤΑ σε μαθητές με Δυσλεξία
Κατόπιν ειδικής επιμόρφωσης, τα μαθήματα Γαλλικής γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία, μέσω της διαφοροποιημένης και βιωματικής διδασκαλίας, αποτελούν για μένα έναν νέο τομέα που σκοπό έχει να συμβάλει στην απόκτηση κάποιου ξενόγλωσσου πτυχίου από τα παιδιά με το συγκεκριμένο χάρισμα. 

👉 ΠΡΟΣΦΟΡΑ σε όλους τους μαθητές της Γαλλικής γλώσσας η εκπαίδευση στο Mind Mapping ή αλλιώς... στους νοητικούς χάρτες που συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση του διαβάσματος, το πιο αποτελεσματικό και γρήγορο διάβασμα αλλά και στην βελτίωση της μνήμης για να έχει ο μαθητής καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Η μέθοδος αυτή βοηθά αποτελεσματικά όλους τους μαθητές, είτε έχουν μαθησιακές δυσκολίες είτε όχι αλλά και τον γονιό να έχει λιγότερο άγχος επειδή βλέπει τα αποτελέσματα στο παιδί του. 
Διαβάστε και ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.
Mind Map
👉 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, δηλαδή τμήματα αφιερωμένα στην συζήτηση γύρω από κάποιο θέμα και ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών οποιασδήποτε ηλικίας έτσι ώστε να εξοικειωθούν με την χρήση της γλώσσας.


Φυσικά υπάρχουν και τα κανονικά - κλασσικά μαθήματα για...
  • Παιδιά ηλικίας από 6-7 χρονών, που θα  συνδυάζουν την πρώτη επαφή με την Γαλλική γλώσσα με την ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση (παιχνίδια, παραμύθια, τραγούδια) ώστε να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν την ξένη γλώσσα.
  • Εφήβους με σκοπό την επιτυχία στα πτυχία DELF / SORBONNE / ΚΠΓ ώστε να έχουν έγκαιρα ένα ισχυρό εφόδιο για την επαγγελματική τους ζωή (μια που η  Αγγλική Γλώσσα είναι πια γνώση που έχουν όλοι).
  • TEF / TCF Φοιτητών & Ενηλίκων, πτυχία που βοηθούν τους κατόχους τους να πιστοποιήσουν την γνώση της Γαλλικής Γλώσσας για σπουδές ή εύρεση εργασίας σε γαλλόφωνες χώρες.
  • Προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 
  • Σχολική υποστήριξη και μελέτη για όλους τους μαθητές (δημοτικού & γυμνασίου) που χρειάζονται βοήθεια στο μάθημα των γαλλικών.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στις μεθόδους διδασκαλίας που θα χρησιμοποιηθούν και είναι...

1- η Διαφοροποιημένη - Προσωποποιημένη Διδασκαλία που βασίζεται στον μαθησιακό τύπο και τον χαρακτήρα του κάθε μαθητή.

2- η Μικτή Διδασκαλία που βασίζεται στην κλασσική μέθοδος αλλά και στην χρήση νέων τεχνολογιών όπως υπολογιστής, διαδίκτυο, προβολή ταινιών, χρήση ακουστικών κειμένων, χρήση αυθεντικών κειμένων από εφημερίδες και περιοδικά και ανάπτυξη διαφόρων projets.

3- η Τακτική χρήση Tests για καλύτερη εμπέδωση των όσων μαθαίνουμε.

Φυσικά, η ενημέρωση των γονιών είναι καθιερωμένη εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται απαραίτητη για το τρίπτυχο γονιό - μαθητή - καθηγητή έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι που έχουν καθοριστεί από την αρχή της χρονιάς.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς!

Με εκτίμηση

Ξανθοπούλου Ι. Βασιλική
Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, απόφοιτος ΑΠΘ

Ε-mail επικοινωνίας : vxanth2010@gmail.com (Ζητείστε με mail μια προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και για τιμές).